Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Dinsdagavond 19 april van 19.30 tot 21.00 uur organiseert het Diabetes Fonds een gratis online diabetes type 1 - bijeenkomst. Ik hoop natuurlijk dat je erbij bent. Wil je de bijeenkomst bijwonen? Aanmelden kan via deze pagina.

Heb jij al vragen voor de sprekers? Stel deze in de reacties.

Aan het woord tijdens het evenement zijn:

  • Dr. Aart van Apeldoorn: MERLN instituut Maastricht Universiteit. Bij diabetes type 1 maken de bètacellen in de alvleesklier geen insuline meer aan. Dit komt doordat het eigen afweersysteem de cellen aanvalt die insuline maken. Dr. Aart van Apeldoorn wil de transplantatie van nieuwe insulineproducerende bètacellen verbeteren. Het doel hiervan is dat de insulineproductie bij mensen met diabetes type 1 herstelt.
  • Bas van de Goor: directeur Bas van de Goor Foundation. Van de Goor heeft zelf diabetes type 1 en won als volleyballer goud met het nationale volleybalteam op de Olympische Spelen in 1996. Sporten met diabetes kan helpen om je diabetes beter te reguleren. Maar hoe kun je sporten met diabetes zonder dat je het gevoel hebt dat diabetes in de weg zit?

Wat zou jij dr. Aart van Apeldoorn of Bas van de Goor willen vragen? We horen graag wat er bij jullie leeft en welke prangende vragen jullie voor deze experts hebben zodat we dit aan bod kunnen laten komen op 19 april. Je kunt het laten weten in een reactie onder dit bericht.


Wil je reageren op het gesprek of de reacties lezen? Log dan in of maak gratis een account aan.