Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Gebruik jij een real-time CGM? Dan kun je meedoen met een vragenlijstonderzoek. Het onderzoek gaat over de vraag: Welke invloed heeft het gebruik van een real-time continue glucose monitoring sensor (rtCGM) op de kwaliteit van leven van volwassenen met type 1 diabetes? Het Radboudumc, onder leiding van dr. Giesje Nefs gaat dit onderzoeken, in samenwerking met Bas van de Goor Foundation, Diabeter, Diabetes Fonds, Diabetes+, Diabetesvereniging Nederland, Sensorvergoeding.nl, Stichting DON, Stichting ééndiabetes en Stichting JDRF Nederland.

Er zijn momenteel nog weinig vragenlijsten gemaakt om vast te leggen welke invloed het gebruik van de rt-CGM heeft op de kwaliteit van leven. Daar gaat dit onderzoek verandering in brengen.

Gebruik jij een rtCGM, heb je diabetes type 1 en ben je 18 jaar en ouder? Dan willen we je vragen om deze online vragenlijst in te vullen. Ken je anderen met een rtCGM? Tag deze personen dan gerust onder dit bericht of stuur de vragenlijst door.

Goed om te weten: voor het onderzoek wordt er gekeken naar de positieve én de negatieve kanten, dus geef eerlijk antwoord op de vragenlijst. Dat helpt bij het verbeteren van de zorg. De resultaten van het onderzoek worden meegenomen in de landelijke discussie over sensorvergoeding.


Wil je reageren op het gesprek of de reacties lezen? Log dan in of maak gratis een account aan.