Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Ik ben even nieuwsgierig naar het volgende. Sinds gisteren blijven mijn bloedsuikers laag. Wat ik ook eet, ik blijf tegen een hypo aanlopen en om de paar uur moet ik eten om uit een hypo te blijven. 

De hele dag moet ik bij eten, ook met veel koolhydraten: Bloedsuikerwaarde stijgt dan van 3.9 naar 4.6, waarna ik na een uur weer laag kom te zitten  

Normaal gesproken moet ik zo’n 10 eenheden kortwerkend spuiten voor het eten, maar als experiment heb ik het vanavond niet gedaan. 100 gram koolhydraten en de Bloedsuikerwaarde komt niet boven de 6 uit. Gisteravond heb ik voor het laatst langwerkende insuline gespoten (16 eenheden). Ik heb geen hele inspannende actie gehad vandaag. De hele nacht zat ik rond de 3.0 volgens de Libre (ik meet altijd in de ochtend). 
 

Vanavond ga ik geen langwerkende gebruiken, kijken wat er vannacht gebeurd. Heeft iemand dit weleens gehad? Ik ben normaal gesproken goed gereguleerd, zit zo’n 70% van de tijd in het groen, maar dit heb ik nog niet eerder gehad. Ik ben ook niet ziek. 
 

ik was even benieuwd of iemand dit ook meegemaakt heeft en wat te doen. 
 

groeten, Mischa


Wil je reageren op het gesprek of de reacties lezen? Log dan in of maak gratis een account aan.