Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Evenement

Wereld Diabetes Dag 2021: Alles op een rij

Thalina van diabetestype1.nl
Thalina van diabetestype1.nl

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag (WDD). Ook dit jaar zijn er allerlei (online) activiteiten en initiatieven op en rond Wereld Diabetes Dag 2021. De dag is in 1991 in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie en de Internationale Diabetesfederatie. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal fenomeen.

Hier een paar van de hoogtepunten:

Webinar 100 jaar insuline JDRFWebinar 100 jaar insuline - JDRF

Insuline is van levensbelang bij type 1 diabetes: daarom is het onwijs bijzonder dat Frederick Banting deze behandeling 100 jaar geleden ontdekte. In een webinar speciaal over insuline kijkt JDRF terug op de afgelopen 100 jaar én vooruit. Want hoe zorg je met type 1 voor de beste insuline-instellingen? En wat kunnen we in de toekomst verwachten van insuline? Je hoort het tijdens hun webinar over 100 jaar insuline op 10 november. Het webinar is online te volgen.

Meer informatie en inschrijven: www.jdrf.nl/acties-en-evenementen/webinar-100-jaar-insuline---10-november-2021

Diabetes awareness actie Diabetes FondsDiabetes awareness actie - Diabetes Fonds

Om samen zo veel mogelijk aandacht te vragen voor diabetes, én mensen met diabetes een hart onder de riem te steken, roept het Diabetes Fonds op om zondag hun rood-blauwe hart te delen via social media. ❤️💙 Tag en mention in je bericht: #WereldDiabetesDag en @diabetesfonds

Meer weten? Bekijk dan deze post: www.facebook.com/176726829037732/posts/4723777637665939/

Halfuurtje door je buurtje - Bas van de Goor FoundationHalfuurtje door je buurtje - Bas van de Goor Foundation

Op zondag 14 november organiseert de Bas van de Goor Foundation het initiatief 'Halfuurtje door je buurtje'. Want wandelen is gezond, zeker als je diabetes hebt. Hiermee vragen ze aandacht voor diabetes en willen ze laten zien dat regelmatig bewegen belangrijk is voor iedereen.

Meer informatie en aanmelden: www.bvdgf.org/event/halfuurtje-door-je-buurtje

Webinar met Robin Koops: kunstmatige alvleesklier (DVN)Webinar met Robin Koops: kunstmatige alvleesklier - Diabetesvereniging Nederland

In het kader van #100jaarinsulinebehandeling organiseert Diabetesvereniging Nederland op Wereld Diabetes Dag - zondag 14 november 2021 - een webinar met Robin Koops. De uitvinder van de kunstmatige alvleesklier. Tijdens het webinar vertelt hij – en laat hij zien – hoe de kunstmatige alvleesklier zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Natuurlijk gaat hij in op de huidige stand van zaken, wanneer de innovatie naar verwachting op de markt komt en of er al iets bekend is over vergoedingen. Tijdens het webinar deelt een tester van de kunstmatige alvleesklier haar ervaringen.

Meer informatie en inschrijven: www.dvn.nl/agenda/activiteit/webinar-met-robin-koops-kunstmatige-alvleesklier

Blog Suus: Wereld Diabetesdag? Ik zou het zo graag ergens anders over hebben

"Ik ben niet tegen Diabetes Awareness Month of Wereld Diabetesdag. Begrijp me niet verkeerd. Ik zou alleen zo graag andere vragen willen beantwoorden."

Lees de blog van Suus

Artikel in het AD: Diabetespatiënt over uitvinding insuline 100 jaar geleden: ‘Is uiteindelijk geen genezing’

Ronnie van de Linden (JDRF) en Ties Obers (DVN) vertellen in het AD over diabetes type 1 en type 2 en over de ontdekking van insuline 100 jaar geleden. Het artikel kun je teruglezen via deze link.