Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Evenement

Publieksdag Je eigen cellen als medicijn?

Redactie van diabetestype1.nl
Redactie van diabetestype1.nl

Wist je dat een hagedis zijn staart kan laten vallen om een vijand af te leiden? Zijn staart groeit daarna vanzelf weer aan! Dit komt door stamcellen, die nog kunnen uitgroeien tot alle soorten cellen die je kunt bedenken. Mensen kunnen helaas niet zomaar een nieuwe arm aan laten groeien, maar menselijke stamcellen kunnen wel gebruikt worden om mensen beter te maken. Dit noemen we regeneratieve geneeskunde. Nieuwsgierig naar hoe dat werkt? Op 28 mei kun je je helemaal onderdompelen in dit onderwerp tijdens de publieksdag Je eigen cellen als medicijn? in Leiden, georganiseerd vanuit de Nederlandse Wetenschapsagenda. Je kunt hier echte stamcellen zien door een microscoop. Of zelf een stamcel zijn in het Stamcel Spel! Verder zullen er experts uit het hele land aanwezig zijn die kunnen vertellen over alle ontwikkelingen in de regeneratieve geneeskunde

Als je alles gezien hebben op de markt, kun je aan sluiten bij de sessie In gesprek met onderzoekers en patiënten: diabetes (12:00 - 12:40 uur) of een van de andere sessies. Eerst zal een onderzoeker iets vertellen aan welke nieuwe behandelingen onderzoekers werken, terwijl een patiënt juist iets vertelt over leven met de huidige behandelingen. 
Daarna zal er een ronde tafel sessie zijn waarbij vragen voorgelegd worden aan experts en ervaringsdeskundigen. 

Of je nu helemaal niets af weet van stamcellen of al bekend bent met regeneratieve geneeskunde, jong bent of ouder, iedereen is van harte welkom.

 

Meer informatie en aanmelden: https://leiden2022.nl/activiteiten/lsh-je-eigen-cellen-als-medicijn