Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Foto van Dr. Femke Rutters en Dr. Giesje Nefs
Evenement

Diabetes type 1-bijeenkomst (Diabetes Fonds)

Redactie van diabetestype1.nl
Redactie van diabetestype1.nl

Op dinsdagavond 4 oktober ben je van harte welkom op de diabetes type 1-bijeenkomst van het Diabetes Fonds. Deze avond vertellen onderzoekers over hun onderzoek en na afloop gaan zij graag met jou in gesprek.

Meer informatie en aanmelden: www.diabetesfonds.nl/wat-we-doen/bijeenkomsten

Dit kun je tijdens de bijeenkomst verwachten:

Dr. Femke Rutters
Dr. Femke Rutters (Amsterdam UMC) onderzoekt de rol van slaap op de bloedsuiker. Is er een verband tussen de hoeveelheid slaap en de bloedsuiker bij mensen met diabetes type 1? En wat voor invloed heeft slaapkwaliteit (dus hoe goed je slaapt) op je bloedsuiker? Dr. Femke Rutters vertelt je alles over slaap bij diabetes.

Dr. Giesje Nefs
Dr. Giesje Nefs werkt als psycholoog en onderzoeker bij Diabeter, Tilburg University en Radboudumc. In de gezondheidszorg gaat het steeds vaker over gendersensitieve zorg. Dat is zorg die rekening houdt met verschillen in de behoeften en verwachtingen tussen mensen. Bijvoorbeeld mannen en vrouwen. In hoeverre sluit gendersensitieve zorg aan bij hoe jongeren hun diabetes type 1 beleven? En hoe voorkom je dat je als zorgverlener in stereotypen gaat denken? Dr. Giesje Nefs vertelt je meer over onderzoek naar de rol van gender bij type 1 diabetes.

Daarna kan de zaal hierover meepraten in een vraag- en antwoordgesprek.

En dan is het tijd voor jou! Je hebt alle ruimte om informeel en met een drankje erbij van gedachten te wisselen met onderzoekers, aanwezigen en medewerkers van het Diabetes Fonds. Stel vooral vragen!

 

Kun je niet op 4 oktober?
Geen probleem! Geef dit aan op het aanmeldingsformulier van de bijeenkomst en je ontvangt een aantal dagen na de bijeenkomst de opname in je mailbox.