Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Zwangerschapsdiabetes of diabetes type 1 en zwangerschap. Twee totaal verschillende dingen. Maar wat zijn precies de verschillen en wat is zwangerschapsdiabetes? Ik ging op bezoek bij Chanel. 

Chanel heeft namelijk diabetes type 1 en is zwanger. Ook vraag ik een diabetesverpleegkundige wat nou exact de verschillen zijn en of het klopt wat Chanel ervaart.

Zwangerschapsdiabetes komt veel voor. Diabetes en zwangerschap is een combinatie waar veel mensen tegenop kijken. Heeft dit bijvoorbeeld gevolgen voor het kindje? Is het misschien beter om niet zwanger te worden als je diabetes hebt? Het wordt duidelijk in deze video over zwangerschap en diabetes. Alsjeblieft lieverds.

Diabetes heeft ervoor gezorgd dat ik ben begonnen met het maken van deze video’s. Bijna 23 jaar lang heb ik kunnen genieten van een diabetes-loos en luxe leventje. Alles kunnen vreten en zuipen wat ik wilde, zonder ook maar één keer na te hoeven denken. 

Sinds mijn 23e levensjaar, geniet ik elke dag van deze ziekte. Niet dus. 

Een yolo leven leiden met diabetes? Moet kunnen. Heb je een diabetes-loos leven? Bekijk ook eens waar jij en je bek niet over na hoeven te denken, zoals mensen met diabetes die dat wel elke dag moeten. Ook als je geen diabetes hebt, kan een video je helpen. Je hebt vast wel iets anders naars op je bordje liggen waar je zo nu en dan of dagelijks mee strugglet. Een nuchtere, maar realistische kijk op het leven, de nodige onzin, maar ook de harde werkelijkheid kunnen je dag wellicht net wat leuker maken. Juist omgaan met diabetes is belangrijk, zodat we er honderd mee kunnen worden inclusief je beide benen, een goedwerkend hart, nieren, bloedvaten, ogen en alle andere shit die je beloofd wordt.

Zie hoe goed je het hebt als je dit fenomeen niet hebt. Zie ook hoe je een gelukkige diabeet kunt zijn. Dank allen voor uw aandacht. Love u.

Jarah