Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Uitslover

Bas van de Goor Foundation
Bas van de Goor Foundation • 18 september 2017
shrine20170914-17313-19f1g6d.JPG

De herfst lijkt al begonnen. Mijn winterjas hangt niet meer onder aan de kapstok en ik heb sinds lange tijd alweer aan de thermostaat gezeten. Als de temperatuur daalt worden racefietsen ingeruild voor mountainbikes. De hardloopschoenen maken plaats voor modderige trailschoenen. Maar de echte sportliefhebber laat zich niet door het weer afschrikken. Maar laten we eerlijk zijn: Niet iedereen houdt ervan om vele kilometers door modder en regen te fietsen, lopen of ploeteren. Dat is voorbehouden aan de die-hards.

Hun motivatie om aan sport te doen is om zichzelf af te peigeren, hun grenzen te verleggen en om de volgende dag op het werk met gepaste trots te kunnen vertellen dat ze weer een megaprestatie hebben geleverd. Je hebt ze vast ook op je werk rondlopen. Uitslovers.

Maar dit hoeft niet de enige motivatie te zijn om aan sport te doen of in beweging te komen. Genieten van de natuur terwijl je in beweging bent of gezellig samen zijn met anderen is een net zo belangrijke reden. Als je daarnaast ook nog je glucosewaarden beter kunt managen en met anderen met diabetes ervaringen kunt uitwisselen, verandert ‘moeten sporten’ in ‘mogen sporten’. Meer energie krijgen als bijwerking is ook wel prettig.

Voor ieder wat wils. Het Diabetes Fonds en de Bas van de Goor Foundation zorgen er samen voor dat er op de laatste dag van deze maand, op zaterdag 30 september, een sportevenement voor u op het programma staat. Wilt u in een hardloopgroep uw grenzen verleggen schrijf je dan in voor de Diabeatit Run. Heerlijk 84 kilometer rennen in estafettevorm vanaf de top van de Euromast in Rotterdam tot aan de VU in Amsterdam. Je slaat twee vliegen in één klap: sporten en fondsenwerven voor onderzoek.

Mocht je liever wandelen, dan kun je bij het Nationaal Sportcentrum in Papendal terecht. Daar organiseert de Bas van de Goor Foundation het Nationale Diabetes Challenge Festival en kun je 5, 10, 15 of 20 kilometer wandelen in de Arnhemse bossen. Laagdrempelig een afstand wandelen op jouw niveau.

Welke van de twee evenementen je ook kiest, als je maandag 2 oktober weer op je werk of op een verjaardag komt kun je terloops laten vallen wat jij het afgelopen weekend hebt gepresteerd. Dan ga je toch een beetje rechterop lopen en krullen je mondhoeken omhoog. Hopelijk denkt dan ook iemand: Uitslover.