Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

De vorige keer schreef ik over mijn droom om een hardloopwedstrijd van 10 km uit te lopen. In deze blog lees je de route naar die wedstrijd, die over enkele dagen plaatsvindt.

Tijdens het schrijven van de vorige blog had ik een beginnende blessure aan mijn scheenbeen. Om die reden heb ik een aantal dagen rust genomen van het hardlopen en in plaats daarvan licht getraind met fietsen en zwemmen. Na een week was de blessure vrijwel verdwenen en besloot ik een rondje te gaan hardlopen. In de ochtend dit keer, om de hardloopwedstrijd (die om 10 uur ’s ochtends begint) zo goed mogelijk te kunnen nabootsen.

Na mijn ontbijt wachtte ik anderhalf uur. 10 minuten voor het lopen nam ik een glas bijna pure limonade, om uiteindelijk met een suiker van rond de 9 te gaan lopen. De dagen van rust hadden me goed gedaan, ik liep soepel en mijn suiker was in orde. Na 5 km begon het te kriebelen: ik liep zo lekker, waarom zou ik het niet proberen? Gewoon een poging wagen voor de 10 km?  Ik keek op mijn sensor en zag een dalende 7,2. Met een halfvol flesje limonade in mijn achterzak had ik nog een buffer en zodoende besloot ik het erop te wagen.

Ik verwachtte na 6 km een flinke daling; ik heb immers tijdens of na het sporten altijd stevige hypo’s. Dit keer sloeg echter de limonade wél aan en na 8 km zat ik nog steeds maar op 5,9. Ik nam de gok en sloeg de route in voor de laatste 2 km. Na 9 km was ik uitgeput, maar ik moest en zou die 10 halen nu mijn suiker geen excuus meer was. Met 1,5 km/u langzamer dan gemiddeld en aan het eind van mijn latijn kwam ik over de denkbeeldige streep. I DID IT! 10 kilometer! Nooit had ik gedacht dat dit mogelijk was. Maar ineens, zonder extra voorbereiding, heb ik mijn droom al waargemaakt. Wat een moment!

Helaas is het sindsdien bergafwaarts gegaan met mijn gezondheid. Zo ver, dat ik een paar dagen geleden nog geen 50 meter kon lopen. Wat een dieptepunt na zo’n enorm hoogtepunt. Desalniettemin ga ik proberen de wedstrijd te lopen. Met veel rust, lichte training en goede voeding hoop ik die 10 kilometer nogmaals te halen. Volgende keer het resultaat!