Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Of ik mijn mening wil schrijven over de app MyDiaMate? Ik heb tenslotte een boek geschreven over schaamte, eenzaamheid, kwetsbaarheid, imperfectie en mentale druk en wat nog meer wat bij diabetes komt kijken. ‘Dat wil ik wel,’ zei ik. Ik installeerde de app en ging van start.

Ik was enthousiast en ging door alle onderwerpen en probeerde ook zo mijn suikerwaarden bij te houden. Ik realiseerde mij door het gebruik van de app dat ik eigenlijk al heel goed weet hoe ik mezelf kan motiveren, oppeppen en bijvoorbeeld doelen voor mezelf weet te behalen. Een burn-out, persoonlijke groei en zelfontwikkeling hebben daar zeker ook aan bijgedragen. Hierdoor ben ik naar mijn diabetes gaan kijken vanaf een afstandje. Ik observeerde mezelf toen en kwam tot de conclusie dat de app hetzelfde doet en je dus richting geeft hoe je jezelf het beste kunt managen naar een leuker leven met al zijn uitdagingen. De app biedt erkenning, herkenning en is altijd gericht op opbouw. Heel waardevol dus!

Ik liep alle items en tips door en besefte dat wanneer je nooit op zoek was geweest naar waarom je je soms down kunt voelen, je moe kunt zijn, je je eenzaam kunt voelen en niet weet hoe je weer lekker in je vel te voelen na een nacht met hypo’s, de app je antwoorden geeft die jou helpen te begrijpen wat er gebeurt en er ook nog eens voor zorgt dat je aardig blijft naar jezelf toe. Soms hebben we het gewoon niet in de hand, waardoor we met een schuldgevoel achter kunnen blijven. De app helpt je op de goede weg vooruit.

Soms wil je gewoon ook even niet met een ander praten over jouw perikelen. Wil je gewoon stilletjes even bevestiging zoeken dat het wel weer goed komt, maar dat je er nu even niet in gelooft, omdat je een offday hebt. Dat is niet zo vreemd, dan is daar gelukkig de app om je toch weer overeind te krijgen, een smile op je gezicht te toveren en is het moment van even zielig voelen goed, maar ook weer snel voorbij en sta je weer in de actie.

De app heeft geen oordeel, dus je hoeft je niet te verantwoorden: te hoge waarden die je intypt of het nog niet behalen van je doel waarnaar je op weg bent. Niemand die daar over begint of je een schop onder de kont wilt geven. En toch sta je niet alleen. De app is er voor jou om je zelfvertrouwen op te bouwen en stuurt je in de juiste richting waar nodig.

> In dit artikel lees je meer over de app en hoe je MyDiaMate kunt downloaden.

 

 


Per 1 december 2022 gaat MyDiaMate tijdelijk uit de lucht. Dat heeft te maken met beëindiging van de lopende subsidie en een groot internationaal onderzoek dat de komende tijd plaatsvindt naar de effectiviteit van de app. Over de mogelijkheid om deel te nemen aan dit onderzoek volgt later meer informatie. Helaas is het voorlopig dus even niet mogelijk om MyDiaMate nationaal en kosteloos aan te bieden.

Ben je bestaande gebruiker van MyDiaMate? Je account zal dan per 1 december 2022 automatisch worden opgeheven, na deze tijd is het niet meer mogelijk om in te loggen.
Ben je nog nieuwsgierig naar MyDiaMate? Tot en met 30 november 2022 kun je nog een account aanmaken, ook daarna zal je account opgeheven worden.

Bij vragen kun je contact opnemen met mydiamate@vumc.nl