Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Roxanne is een online personality en heeft een groot aantal volgers op Instagram door haar humor en grappige content. We spreken in deze aflevering over de invloed van haar diabetes op haar turbulente leven en andersom. Roxanne haar aanstekelijke lach en gevoel voor humor komt sterk naar voren in ons gesprek. Ze komt tot de constatering dat diabetes vaak op de tweede plaatst staat in haar leven.

Wanneer Maarten de Gruyter vraagt waarom ze weinig aandacht geeft aan de desastreuse complicaties van onze ziekte is Roxanne eerlijk. Ze wordt te ongemakkelijk en depressief als ze denkt aan de complicaties die kunnen optreden en ook weet ze niet goed hoe ze dit zou moeten delen. Het feit dat ze onderdeel is van deze podcast is naar mijn mening een goed begin.

Zoals alle afleveringen heeft ook deze zijn eigen dynamiek. Ik heb veel geleerd van de manier hoe Roxanne in het leven staat: Pluk de dag, maar vooral: ''Lach!'' Enjoy