Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

''Velen van mijn naasten, vrienden en familie weten dat ik al 16 jaar eet, slaap, feest en leef met diabetes type 1. Ik kom daar nooit echt openlijk voor uit omdat ik het vaak niet echt een toevoeging vind aan een leuk gesprek. Maar de laatste tijd merk ik dat ik het er vaker over heb. Dit komt waarschijnlijk door het witte plaatje boven op mijn arm. Het blijkt dat er veel mensen zijn die niks of weinig weten over diabetes type 1. In deze podcast ga ik samen met Rolien in gesprek met jonge ondernemende mensen die leven met de ziekte diabetes. Mocht je iemand kennen of mocht je zelf te kampen hebt met diabetes, dan hopen we dat deze podcast serie je helpt het meer te begrijpen of misschien ook wat steun kan bieden. Je kunt ondertussen al enkele afleveringen van de podcast beluisteren! Enjoy!''

Spuiten & Prikken- De start
Ondernemer, podcaster en levensgenieter als hij is, bedacht Koen samen met Rolien Magendans en Stefan Kollaart een nieuwe podcast-reeks: Spuiten & Prikken. Een podcast waarin hij samen met Rolien in gesprek gaat met jongeren over hoe het is om te leven met DT1, om zo voor mensen om ons heen een beter beeld te scheppen van wat deze chronische ziekte met ons en ook onze omgeving (soms noodgedwongen omdat je in een hypo knalt en niet meer wakker wordt) doet.

In aflevering 1 laat Koen zonder gene horen hoe het zijn leven heeft veranderd. Hoe doe je dat in de puberteit? What about drank, drugs, sex? Maar ook zijn weg naar acceptatie en persoonlijke ontwikkeling. Ook zijn moeder Helga de Beus schuift aan. Hoe is het voor een moeder om zo’n heel traject en proces eigenlijk vanaf de zijlijn te moeten meemaken? 

Er zijn zes afleveringen gemaakt van Spuiten & Prikken. Luister ze hier allemaal.