Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

''De wijzen kwamen uit het oosten'' Al werd Robin niet door iedereen als wijs beschouwd, toen hij in 2004 startte met de ontwikkeling van een bi-hormonale kunstalvleesklier. Toch liet hij zich niet ontmoedigen en bouwde gestaag door aan de innovatie die diabetespatiënten hun vrijheid moet teruggeven. Tijdens een informatieavond in de Kinderkliniek in Almere nodigde ik Robin uit voor mijn podcast. Vol humor - zoals wij Robin de hele avond al mee maakten – antwoordde hij positief. ‘’Dan noemen we deze aflevering Low on Glucagon’’. Verwijzend naar de innovatieve manier van glucagon toediening van de kunstalvleesklier. Zogezegd zo gedaan. 

Het was vooral frustratie over zijn diabetes dat leidde tot de zoektocht naar een technische oplossing voor onze ziekte. Deze zoektocht ontwikkelde zich tot een heus bedrijf. Inreda heeft inmiddels 40 werknemers en een onderscheiding als nationaal icoon. Zonder deze hulp en die van een bijzondere weldoener was het nooit gelukt. De kunstalvleesklier is bijna klaar voor de markt en zal blijven innoveren om patiënten optimaal te bedienen. Bang voor de farmaceutische reuzen is Robin niet. Voorlopig zet Inreda zich op eigen kracht voort en mocht er iemand eerder of beter zijn is dat prima, zolang de patiënten hier ook beter van worden.

Ook bespreken we het gebruik van alcohol en drugs in combinatie met de kunstalvleesklier. Ondanks dat Robin het gebruik van drugs sterk afraadt, gelooft Robin dat zijn systeem ook hierna een constante waarde kan realiseren. De kunstalvleesklier, die al gedragen wordt door hemzelf, geeft een patiënt het gevoel dat het gezond is. Ik zou zeggen, luister gauw naar dit inspirerende verhaal!