Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

In mijn vorige blog had ik het over mijn ‘beste vriend’ Diabetes en ik vond het erg leuk om mijn kijk op diabetes te delen met jullie.

Ik ben al vaak met mijn ‘beste vriend’ op vakantie geweest. En pfff…. wat is dat toch altijd een gedoe. Ik weet niet beter dan dat ik met mijn ‘beste vriend’ op vakantie ga. Dus ik kan net zo goed een extra koffer aanschaffen…. ;-) Nee hoor, dat valt best mee.

In de loop van de jaren heb ik het wel goed georganiseerd vind ik zelf. Ik maak tegenwoordig een lijstje wat ik allemaal mee MOET, en dat zet ik dan ook in hoofdletters. Het grappige is, dat het mij niks interesseert als ik wat anders vergeten ben, dat kan je daar altijd wel kopen, als ik maar mijn diabetesspullen mee heb.

En ik ben daar zo erg mee bezig, want het is een keer gebeurd. Toen ik een weekend weg was ben ik mijn insulinepen vergeten. Gelukkig was ik in Nederland, dus konden we daar naar een apotheek. Dus ik had gelukkig snel mijn insuline weer.

Maar even verder met mijn inpak techniek ;-) Ik maak dus een lijstje wat allemaal mee moet en dat gaat ook meteen de koffer in. Ook maak ik een tas voor in het vliegtuig, want stel dat je koffer niet aankomt. Ik neem eigenlijk altijd veel te veel mee, maar liever teveel dan te weinig. Als ik dat allemaal georganiseerd heb, leg ik een A4-papier op de eettafel met daar heel groot ‘INSULINE’ op, zodat ik dat niet vergeet. Ik heb een heel handig koeltasje die je in de nacht in een bak water moet leggen en zich vanzelf vult en koel blijft.

En als dit allemaal klaar is… VAKANTIE TOCH?! Helaas… controle op vliegvelden, dat vind ik ook zo’n gedoe. Bij veel vliegvelden kun je zo doorlopen hoor, maar ik heb ook wel eens gehad dat ik een hokje in moest om uit te leggen wat een insulinepomp is... Of op Schiphol heb ik zelfs gehad dat mijn pomp in de bak erbij moest bij de elektronica. Daar stemde ik natuurlijk niet mee in….Grrr.

Maar ach, als dat allemaal achter de rug is, dan kan het voor mij de vakantie beginnen en laat ik alles lekker achter mij!

Voor iedereen alvast een fijne vakantie en GENIET!> Lees ook Piens eerdere blog: Ik en mijn beste vriend.