Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Hierbij mijn eerste blog, ik vind het best spannend om iets te schrijven over mij en mijn allerbeste vriend diabetes, want tja ... waar ga je eens beginnen. Diabetes heb ik al vanaf mijn zesde en ik ben nu 24, dat is al een langdurige ‘vriendschap’. Ik weet nog goed dat mijn kinderarts zei: Pien, wie weet over 5 jaar hebben ze er wat voor, nou meneer de arts we zijn nu 18 jaar verder en er is nog steeds niks, maar we zijn aardig op weg, dus wie weet! Nou... pff ik zit daar wel eens aan te denken hoe dat zou voelen. Nooit meer spuiten, prikken, opletten wat ik wel of niet mag. Ik zou ten eerste een MEGA feest geven en dan is lekker op vakantie (zonder zorgen). Tja, wie denkt daar niet aan. Maar mijn vriend diabetes is zo dol op mij dat hij nog steeds bij me blijft.

Toch leren de mensen om mij heen deze vriend nooit helemaal kennen. Ze zeggen dan: oh je spuit even en dan kan je er weer tegen aan, en diegene heeft gelijk, maar het is allemaal niet zo gemakkelijk als de meeste mensen denken.

Doordat ik zo jong was toen ik diabetes kreeg, weet ik niet beter dan dat ik en de diabetes beste vrienden zijn, en aan de ene kant ben ik daar ook blij om. Ik ben er vrij makkelijk in en zo ben ik er ook eigenlijk mee ‘opgegroeid’ mijn ouders hebben nooit tegen mij gezegd: Pien je mag dit niet meer doen, of je mag dat nooit meer eten. Ze zaten er ook nooit bovenop. Natuurlijk kan ik mijn ouders elke nacht wakker bellen als het niet gaat of ze moeten me helpen, maar IK heb diabetes en niet m’n ouders en dat vind ik beter dan overbezorgde ouders.

Ik haal uit elke dag wat erin zit en tja soms zit daar een dag tussen dat ik moe ben, hoge bloedsuikers, amper geslapen, maar gelukkig kan ik dat nu accepteren en heb ik een hele lieve ECHTE vriend die mij zo goed mogelijk helpt met alles en daar heb ik ook zeker respect voor. Tegen hem en anderen ben ik altijd erg open over mijn diabetes en ik hoop dat iedereen dat kan zijn. Want zij zien deze vriend altijd naast mij staan, zij moeten mij met hem delen. Ik prik en spuit waar ik dat wil, en als je het niet wilt zien, dan kijk je maar lekker even de andere kant op ;-) 

Heel veel liefs,

Pien