Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Er is veel keuze in diabeteshulpmiddelen. Online keuzehulpen helpen je bij het kiezen van een insulinepomp en glucosemeter, en ook diabeteszorg en zorgverzekering die bij jou past.

Welke insulinepomp past bij jou en wat voor glucosemeter vind je fijn? Maar vooral, hoe kom je tot een keuze? Je behandelaar kan je hierin adviseren, maar er zijn ook handige onafhankelijke keuzehulp-websites. Die je helpen kiezen van de beste zorg voor jou en je diabetes.

Glucosemeter kiezen

Vier tot zes keer per dag meten mensen met diabetes type 1 gemiddeld hun bloedsuiker. Met een bloedsuikermeter, waarvan er in Nederland alleen al ruim 20 op de markt zijn. Op deze site kies je samen met je behandelaar of alleen een bloedsuikermeter die het beste bij je past: keuzehulpbloedglucosemeter.nl   

Insulinepomp kiezen

Wil je overstappen van een pen naar een pomp, maar weet je het nog niet zeker en wil je weten wat voor mogelijkheden een insulinepomp biedt? Op de website

pompnet.nl krijg je na het doorlopen van vier stappen advies over een pomp. Op de website keuzehulp.info vind je ook informatie over de voor- en nadelen van een pen en een pomp.

Diabeteszorg kinderen kiezen

Bij welke behandelcentra bieden ze je kind met diabetes type 1 de begeleiding die jij belangrijk vindt? keuzehulpen.zorgkaartnederland.nl  

Diabeteszorg volwassenen kiezen

Op de website keuzehulpen.zorgkaartnederland.nl kun je precies invullen wat jij belangrijk vindt voor je diabeteszorg, inclusief bijvoorbeeld reisafstand. 

Zorgverzekering kiezen


Zorgverzekeraars bieden verschillende zorgverzekeringen aan. Vergelijkingswebsites, zoals Zorgkiezer.nl of de vergelijker van de Consumentenbond, geven een handig overzicht van deze pakketten en je kunt in een oogopslag zien welk pakket en welke zorgverzekering het beste past bij jouw situatie. Als je je zorgverzekering afsluit via patiëntenvereniging DVN krijg je bij geselecteerde zorgverzekeraars korting op je premie.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!