Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Van escaperoom tot training voor zorgverleners rond closed loop: de winnaars van Het Beste Diabetesidee 2021 zijn bekend, een initiatief van het Diabetes Fonds. 

Iedereen met een goed idee of praktische oplossing voor mensen met diabetes kon zich aanmelden. De jury koos vier winnaars die hun ideeën met steun van het Diabetes Fonds gaan uitvoeren, waarvan er drie gaan over diabetes type 1. 

Deze mooie winnende ideeën voor praktische oplossingen rond diabetes type 1 gaan zeker verschil maken in het dagelijks leven van veel mensen! 

'DiaTechExpect' kaart

Er is veel keuze in insulinepompen, sensoren of (hybrid) closed loop systemen. Maar welke hulpmiddelen passen het beste bij jouw leven? De 'DiaTechExpect' kaart helpt je kiezen. > De winnaar vertelt er meer over

Serious Escaperoom: 'Hyper Control'

Veel jongeren met diabetes lopen aan tegen onbegrip in hun omgeving. In de online escaperoom 'Hyper Control' ervaar je hoe het is om diabetes te hebben. Zo wordt de diabetes van een klasgenoot bespreekbaar. > De winnaars lichten hun plan toe  

Let’s 'Do It Yourself' (DIY) Together!

Steeds meer mensen bouwen zélf een systeem om hun insulinepomp en sensor aan elkaar te koppelen. Dit heet 'DIY closed loop'. Via een training leren zorgprofessionals hoe dit veilig werkt en hoe ze mensen erbij kunnen begeleiden. > Zo pakken de winnaars het aan

 

> Zie ook het bericht op diabetesfonds.nl met alle vier de winnaars.

Op de hoogte blijven?

Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn.