Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Lekker lopen op sneakers … fijn als dat ook gewoon kan met voeten die extra aandacht nodig hebben, zoals bij diabetes. Daarom ontwikkelde RondOm Podotherapeuten met het Diabetes Fonds een nieuwe schoen, de ‘Tudo Volta’. 

Te veel mensen met diabetes krijgen te maken met voetproblemen. Die zogeheten ‘diabetische voet’ is berucht omdat een klein wondje of drukplekje enorm uit de hand kan lopen. Daarom zijn goede niet-knellende schoenen zo belangrijk. Maar die zijn meestal niet goedkoop, en laten we eerlijk zijn, ook niet altijd even modieus. 

Experts samen met fashion designers

Om mensen met diabetes toch een goede maar eigentijdse een betaalbare schoen te bieden, ontwikkelde RondOm Podotherapeuten de Tudo Volta-schoenenlijn. Dat deden ze in samenwerking met het Diabetes Fonds en verschillende experts zoals diabetespodotherapeuten, revalidatieartsen, onderzoekers en fashion designers. 

Een deel van de verkoopopbrengst van de Tudo Volta-schoenen gaat als donatie naar het Diabetes Fonds, voor wetenschappelijk onderzoek naar een betere kwaliteit van leven met diabetes. 

‘Minder complicaties, meer vrijheid’

Directeur Ellen Nuijten van RondOm Podotherapeuten ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen met voetproblemen te helpen en voetproblemen te voorkomen. 

Nuijten: 'Vanuit ons vakgebied werken wij graag mee aan oplossingen die de kwaliteit van leven verhogen. De Tudo Volta-schoenen voldoen aan alle kwaliteitseisen. Ze zijn stevig, antislip, stabiel, comfortabel en modieus. Met de afwerking worden zoveel mogelijk irritaties en infecties voorkomen.'

De Tudo Volta-schoenen kun je kopen via:

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!

Bron: Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten, beeld: Tudavolta.nl